Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی صفاری‌نیا امروز در نشست خبری یازدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری اینوتکس ۲۰۲۲ که در محل کارخانه نوآوری «های‌وی» برگزار شد، گفت: این نمایشگاه از سال ۱۳۹۰ برگزار شده و هدف این بوده که تکنولوژی و دانش فنی محققان کشور به نمایش گذاشته شود.

رئیس یازدهمین نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ با تأکید بر اینکه نمایشگاه اینوتکس یک نمایشگاه متفاوت برای تبادل دانش است، گفت: از سال ۱۳۹۳ با شکل‌گیری اکوسیستم استارت‌آپی و شتاب‌دهنده‌های نوآوری در کشور، رویدادهای کارآفرینی را در قالب نمایشگاه اینوتکس توسعه دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صفاری‌نیا افزود: تاکنون صدها رویداد توسط پارک فناوری پردیس در سراسر کشور اجرایی شده و فرآیند استارت‌آپی را به اوج رسانده است.

رئیس پارک فناوری پردیس خاطرنشان کرد: ما در نمایشگاه اینوتکس سه هدف اصلی توسعه، مشارکت و معرفی فرصت‌های نوین سرمایه‌گذاری را دنبال می‌کنیم.

وی با تأکید بر اینکه بزرگترین گردهمایی و رویدادهای استارت‌آپی در این پارک در قالب رویدادهای مختلف شکل گرفته است، گفت: پارک فناوری پردیس تاکنون نمونه‌ای در آسیا نداشته و شرایطی فراهم شده که می‌توان از آن به عنوان ناحیه نوآوری غرب یاد کرد.

صفاری‌نیا تأکید کرد: ازاین‌رو یک زیست‌بوم کامل در پارک فناوری پردیس در حال شکل‌گیری است.

چالشهای حکمرانی فناوری و نوآوری بررسی می شود

رئیس پارک فناوری پردیس با بیان اینکه در قالب نمایشگاه اینوتکس، رویدادهایی مانند «پردیس سامیت»، «تیک‌آف» و «طرح صدف» برگزار می‌شوند، گفت: بخش جدیدی در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ تحت عنوان «استیج حکمرانی» به مدت دو روز با حضور سیاستگذاران و فعالان بخش خصوصی برگزار می‌شود. در این استیج، چالش‌های حکمرانی حوزه فناوری و نوآوری با حضور محققان بررسی خواهد شد.

وی با اشاره به دیگر بخش‌های اینوتکس ۲۰۲۲ گفت: نشست انجمن پارک‌های علمی و فناوری مناطق غرب آسیا تا شمال آفریقا، نشست منطقه‌ای پارک‌های علم و فناوری و نشست رؤسای پارک‌ها، از دیگر رویدادهایی است که در دل رویداد اینوتکس برگزار می‌شود.

صفاری‌نیا افزود: همچنین طرح‌های دانش‌آموزی کَنز که از رویدادهای جایزه مصطفی (ص) است، در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ ارائه می‌شود؛ تاکنون ۱۸۰ طرح از سوی دانش‌آموزان به این مسابقه، ارسال که ۱۸ طرح داوری شده است.

رئیس پارک فناوری پردیس اظهار داشت: میز خدمات در نمایشگاه اینوتکس مستقر خواهد بود تا در تعامل با بخش‌های حاکمیتی، چالش‌های محققان را با ارائه راهکارهای نوین برطرف سازد.

به گفته وی، از دیگر بخش‌های نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ می‌توان به معرفی طرح‌های کلان که با همکاری معاونت علمی و فناوری اجرایی شده‌اند، اشاره کرد.

در ادامه اکبر قنبرپور معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس خاطرنشان کرد: رویداد اینوتکس بزرگترین رویداد علمی است که طی ۱۰ سال اخیر میزبان رویدادهای مختلف کارآفرینی بوده است.

وی با بیان اینکه امکانات این نمایشگاه، عمومی بوده و همه می‌توانند از رویدادهای مختلف نمایشگاه اینوتکس بهره ببرند، گفت: طی ۱۰ سال اخیر ۲۵۰۰ شرکت استارت‌آپی و شتاب‌دهنده‌ها در نمایشگاه اینوتکس حضور داشته‌اند و بازدید ۸۰ هزار نفری از این نمایشگاه نشان می‌دهد که به خوبی اینوتکس توانسته جای خود را در میان نمایشگاه‌های فناورانه باز کند.

حضور جوان‌ترین بازیگران اکوسیستم نوآوری در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲

معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس ادامه داد: طی ۱۰ سال اخیر میانگین سنی حضور محققان و بازدیدکنندگان بین ۲۶ تا ۲۷ ساله بوده و بر اساس آماری که به دست آورده‌ایم از سال ۲۰۱۸، ۱۹ درصد زنان در این اکوسیستم نوآوری حضور داشتند که اکنون به حضور ۲۵ درصدی رسیده است.

حضور شرکت‌ها و استارت‌آپ‌ها در سه حوزه کاربردی

قنبرپور با بیان اینکه شرکت‌ها و استارت‌آپ‌ها می‌توانند در هر حوزه‌ای در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ حضور داشته باشند، گفت: از استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیانی که در سه حوزه «اقتصاد دیجیتال»، «فناوری هوشمند» و «توسعه پایدار» فعالیت می‌کنند، استقبال می‌کنیم که در یازدهمین دوره نمایشگاه اینوتکس حضور یابند.

تسهیلات تخفیفی برای حضور در اینوتکس

در ادامه سجاد عباسی فشمی دبیر نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ در این نشست گفت: ثبت نام در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ از امروز تا ۱۴ اسفندماه با تخفیف برای شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها انجام می گیرد؛ همچنین شرکتهای دانش بنیان برای حضور در این نمایشگاه می توانند از تسهیلات تخفیفی ۷۰ درصدی صندوق نوآوری و شکوفایی بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه ۲۰ رویداد در قالب نمایشگاه اینوتکس برگزار می شود، گفت: یکی از بخش های اینوتکس، استیج است که بحث های مختلف کسب و کار در حوزه های مختلف مورد برسی قرار می گیرد؛ همچنین در بخش دیگری از این نمایشگاه توسعه تکنولوژی های جدید و نوظهور مانند اینترنت اشیا، بلاک چین، فناوری های همگرا، بیگ دیتا و ... بررسی می شود.

فشمی افزود: اینوتکس پیچ از بخش های دیگر اینوتکس ۲۰۲۲ است که ۳۰۰ استارت آپ در آن ثبت نام کرده اند و قرار است در هر استان برگزار شود؛ استارت آپهای برگزیده در نمایشگاه اصلی معرفی و تقدیر می شوند.

وی در خصوص اینوتکس پیچ گفت: این دوره از مسابقات تاکنون در استان های فارس و آذربایجان برگزار شده و هفته آینده در استان های تهران، قم، سمنان و... برگزار می شود.

وی در خصوص «ریورزپیچ» از دیگر رویدادهای اینوتکس ۲۰۲۲ گفت: در این بخش صنایع بزرگ ارائه نیاز می کنند و محققان حاضر در نمایشگاه در صدد رفع این نیازها هستند که در ادامه قراردادهایی بین صنایع و محققان منعقد خواهد شد.

دبیر یازدهمین دوره نمایشگاه اینوتکس گفت: بخش دیگری که امسال به این نمایشگاه اضافه شده «اینوتکس کاپ» است که برای دانش آموزان برگزار خواهد شد.

وی گفت:ما برای پذیرش شرکت‌های دانش بنیان و فناور و خلاق در این نمایشگاه هیچ محدودیتی قائل نشدیم و هر مجموعه‌ای که در حوزه‌های نوآوری خدمات و یا محصولی را عرضه کرده باشد می‌تواند در اینوتکس حضور یابد.

به گزارش مهر، یازدهمین نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۲ در ۲۰ تا ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ در محل پارک فناوری پردیس برگزار می شود.

کد خبر 5424043 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: نمایشگاه اینوتکس استارت آپ حاکمیت سایبری تحقیقات علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان ایالات متحده امریکا خودروی برقی گوگل نوآوری همراه اول ماهواره امنیت اطلاعات فیس بوک اینترنت کاربران اینترنت پارک فناوری پردیس برگزار می شود استارت آپی استارت آپ صفاری نیا شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۴۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادداشت| اینوتکس؛ صحنه‌ای جهانی برای نوآوری ایرانی

خبرگزاری علمی و فناوری آنا، نوید فرخی؛ رویداد بین‌المللی اینوتکس هر ساله در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود. این نمایشگاه (در کنار رویدادهایی از این دست) می‌تواند نقش مهمی در شکل‌دهی آینده ایران به ‌عنوان یک قطب علمی جهانی ایفا کند. اهمیت این رویداد از جنبه‌های مختلف قابل بررسی است زیرا فرصتی دست می‌دهد تا محققان، کارآفرینان و نوآوران برای تبادل ایده‌ها گرد هم ‌آیند.

اینوتکس به عنوان یکی از رویدادهای بزرگ فناوری کشور، صرفاً نمایش آخرین پیشرفت‌های فناوری داخلی نیست. این رویداد با مجموعه‌ای از کارگاه‌ها، سمینارها و پانل‌ها، بر انتقال دانش و ارتقای مهارت‌های جامعه علمی ایران اثرگذار است و تعاملات کارشناسان داخلی و بین‌المللی به واسطه آن تسهیل می‌شود. از سوی دیگر این نمایشگاه نه تنها تعهد ایران را به نوآوری علمی به نمایش می‌گذارد، بلکه می‌تواند نقش مهمی در توسعه اقتصاد کشور ایفا کند. ازاین‌رو باید اینوتکس را یک عامل راهبردی برای تحقق جاه‌طلبی‌هایِ به‌حقِ علمی کشور تلقی کرد.

اهمیت علمی اینوتکس برای ایران

اینوتکس در حال با حضور صدها شرکت دانش‌بنیان و برگزاری ده‌ها رویداد جانبی در حال برگزاری است. این نمایشگاه نه تنها آخرین پیشرفت‌های فناوری را به نمایش می‌گذارد، بلکه در ذات خود به عنوان یک کاتالیزور برای رشد جامعه علمی ایران عمل می‌کند و به تقویت پژوهش، همکاری و فرصت‌های آموزشی در قلمرو علم منتهی می‌شود.

اینوتکس می‌تواند در پیشبرد تحقیق و توسعه داخل کشور نقش‌آفرین باشد زیرا با فراهم کردن بستری برای نمایش دستاوردهای علمی و فنی، دانشمندان و محققان داخلی را تشویق می‌کند تا مرزهای آنچه را که از نظر علمی امکان‌پذیر است به جلو سوق دهند. از سوی دیگر پژوهشگران با حضور در این نمایشگاه می‌توانند آخرین دستاوردها در زمینه‌هایی مانند نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، فناوری اطلاعات و.... را که برای پیشرفت علمی هر کشوری بسیار مهم هستند دنبال کنند و با مدل‌های نظری مرتبط آشنا شوند.

این رویداد سالانه ضمناً فناوران را قادر می‌سازد تا دستاورد خود را به مخاطبان گسترده‌تری از جمله همکاران بین المللی به نمایش بگذارند. قرار گرفتن در معرض دید جهانیان امکان بازخورد گرفتن (برای بهبود نوآوری‌ها) و تعاملات بین المللی مقدور می‌سازد.

آموزش و توسعه مهارت‌ها

مؤلفه آموزشی اینوتکس به همان اندازه جنبه نمایشگاهی آن قابل توجه است. این رویداد از طریق برنامه جامع کارگاه‌ها و سمینارها، نقش مهمی در آموزش علاقه‌مندان و جامعه علمی ایران ایفا می‌کند. موضوعات نشست‌ها اغلب شامل آخرین یافته‌های تحقیقاتی، فناوری‌های نوظهور و تکنیک‌های جدید در تحقیقات آزمایشگاهی و میدانی است.

این جلسات آموزشی به پر کردن شکاف بین دانش نظری و کاربردی کمک می‌کند و برای دانشجویان و متخصصان جوانی که به دنبال ورود به حوزه‌های تحقیقاتی هستند سودمند است. کارشناسان تجربیات عملی خود را آموزش می‌دهند. محتوایی که در اینوتکس رد و بدل می‌شود عموماً به راحتی در محیط‌های آموزشی سنتی در دسترس نیست، در نتیجه کیفیت کلی آموزش علمی در ایران نیز افزایش پیدا می‌کند.

افزایش همکاری بین دانشمندان

یکی از کمک‌های اینوتکس به سپهر علمی در ایران، گرد هم آوردنِ مغزهای متفکر رشته‌های مختلف علمی است. در کارگاه‌ها، سمینارها و میزگردهای این رویداد افراد شاخص و کارشناسان داخلی و بین‌المللی حضور دارند که فرصت خوبی را برای علاقه‌مندان فراهم می‌کند تا مستقیماً با همکاران خود در زمینه‌های علمی ارتباط بگیرند.

چنین تعاملاتی برای تبادل ایده‌ها کلیدی است و می‌تواند منجر به پروژه‌های تحقیقاتی پیشگامانه شود. برای مثال سمیناری راجع به فناوری‌های تجدیدپذیر می‌تواند محققان انرژی خورشیدی را با کارشناسان دیگر مرتبط کند و منجر به همکاری‌هایی شود که بهره‌وری این فناوری را متناسب با شرایط آب‌وهوایی کشور افزایش دهد.

نمایش نوآوری‌های داخلی

اینوتکس همچنین به عنوان کانونی برای نمایش استعدادها و نوآوری‌های علمی کشور به جهانیان عمل می‌کند. این رویداد با منعکس کردن فناوری‌ها و تحقیقات داخلی، به بهبود دیدگاه بین‌المللی نسبت توانمندی‌های علمی ایران می‌تواند کمک کند. این امر نه تنها برای جذب علاقه‌مندان و سرمایه‌گذاری جهانی ضروری است، بلکه به ایجاد غرور ملی و انگیزه در میان دانشمندان جوان کشور کمک می‌کند.

دستاوردهای به نمایش درآمده در اینوتکس می‌تواند به راه‌حل‌های عملی برای رسیدگی به چالش‌های ملی و منطقه‌ای، مانند کمبود آب و بهره‌وری انرژی منجر شود. این راهکارها نه تنها به پاسخ‌دهی علمی به نیازهای بومی می‌انجامد، بلکه سهم ایران را در بحث‌های فناورانه جهانی مسجل می‌کند.

حمایت از فرهنگ علم و نوآوری

اینوتکس می‌تواند فرهنگ علم و نوآوری را در ایران بپروراند و روحیه تحقیق و حل مسئله را در بین محققان و عموم مردم شدت بخشد. رویدادهایی از این دست از چهره خشک علم آشنا‌زدایی می‌کنند و آن را برای جوانان جذاب جلوه می‌دهد. همچنین به پرورش نسل بعدی دانشمندان ایرانی کمک می‌کنند.

در مجموع این رویداد یک کاتالیزور برای پیشرفت علمی در ایران است که تحقیق و توسعه را شتاب می‌دهد، همکاری‌ها را می‌افزاید، آموزش را تقویت می‌کند، مهارت‌ها را بهبود می‌بخشد، نوآوری‌های ایرانی را به نمایش می‌گذارد و در نهایت از فرهنگ پویای علم و نوآوری حمایت می‌کند.  

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یادداشت| اینوتکس؛ صحنه‌ای جهانی برای نوآوری ایرانی
  • رونمایی از ۲۰ محصول جدید فناورانه در اینوتکس ۲۰۲۴
  • حضور بازرگانان فناوری در نمایشگاه اینوتکس/ ۲۰ محصول فناورانه رونمایی می‌شود
  • برگزاری رویداد المپیک فناوری در پایان مهرماه
  • اینوتکس سیزدهم میزبان ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • اینوتکس میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • حضور همراه اول در نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس ۲۰۲۴
  • از اینوتکس ۲۰۲۴ بیشتر بدانید
  • حضور همراه اول در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس 2024
  • اکوسیستم فناوری کشور زیر سقف «اینوتکس ۲۰۲۴»